Alexandra De Bruyne

Artikel 1

'Mensen met autisme hebben altijd gelijk':

3 personen met autisme geven hun standpunt over deze stelling.

Jonas is het er niet mee eens. Hij heeft het over 'het bij het rechte eind hebben'. Hij denkt dat het rechte eind misschien niet in elke kwestie het eind is dat bij de meerderheid in de smaak valt, maar het is wel veelal de favoriete invalshoek van autisten.

Landschip weet niet wat hij met deze stelling moet aanvangen. Hij denkt dat gelijk hebben meestal een kwestie van context is. Hijzelf weet dat veel van zijn meningen gebasseerd zijn op een kleine context.

Pascale gaat ook niet akkoord. Gelijk hebben hangt af van zoveel elementen. nl:
- Iedereen ervaart de wereld op zijn manier.
- Elk mens is uniek.
- Begrip en de intelligentie van mens tot mens.

Fondelli T., 'Mensen met autisme hebben altijd gelijk' Autisme Centraal, jrg. 27, p. 14

Artikel 2

'Eetproblemen':

Er worden 2 manieren besproken waarop het denken van autisten mogelijk een invloed is op het onstaan en voorbestaan van eetproblemen.

1) Voedsel waarnemen: Hun denkproces wijkt af van het onze. Ze zien het eten in een te beperkt concept. Als het dan niet overeenkomt met hun voorstelling, willen ze het eten niet. Ook pinnen ze zich vast op de verpakking. Verandert de verpakking, willen ze niet meer eten.

2) Eetsituatie begrijpen: Omdat er veelal onvoldoende verheldering is tijdens de eetsituatie, krijgen ze stress en willen ze niet meer eten.

Fondelli T., 'Eetproblemen, denken en eten…' Autisme Centraal, jrg. 27, p. 17

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License