Gesproken infoblad voor slechtzienden

PEPINGEN - Pepingen pakt uit met een primeur in de regio. Wie wil, kan de informatie uit het gemeentelijke infoblad nu ook op cd-rom of mp3 krijgen.

'We willen de gemeentelijke informatie voor iedereen toegankelijk maken. Zo groeide het idee voor een gesproken versie van Info Pepingen. Het kan heel wat slechtzienden, senioren of mensen met dyslexie helpen. Of je kan de cd ook gewoon afspelen in je wagen terwijl je in de file staat bijvoorbeeld', zegt schepen van Informatie Peter van Cutsem (CD&V).

'De cd-roms en mp3-versie aanmaken is niet moeilijk. Met de nodige spraakherkenningssoftware lukt dit prima', zegt Peter Van CUtsem. 'Ondertussen zijn enkele cd-roms al uitgeleend. Na enkele maanden willen we het project evauleren en bijsturen waar nodig.'

Het idee groeide in de bibliotheek, waar onder meer boeken met grotere letters populair zijn bij mensen bij wie de ogen het wat laten afweten. 'Via de bibliotheek en de maatschappelijke werkers van het OCMW willen we de gesproken versie van Info Pepingen promoten.

De gesproken vorm bevat de complete teksten van de papieren Info Pepingen en de artikels kunnen door het indrukken van nummers afzonderlijk worden beluisterd.

De gesproken info is gratis en wordt op aanvraag thuis toegestuurd. Info bij Johan Sulmon op 02-356.58.84. of via eb.negnipep|nomlus.nahoj#eb.negnipep|nomlus.nahoj.

IDH - http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=8J23VVRC

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License