Tekstkritiekmodel

1. Herstellingskritiek
De website is in zijn originele website getoond en de site wordt regelmatig bijgewerkt, want er komen regelmatig nieuwe nieuwsberichten en artikels op de site.

2. Oorsprongskritiek
Alles wat op de site terecht komt is betrouwbaar. De maker van de site staat er wel niet op want het is gemaakt door 'webatwork', een organisatie die websites maakt voor verschillende verenigingen. Er staan wel contactgegevens op van het nationaal secretariaat zodat je de vereniging altijd kan bereiken, tevens zijn ze ook internationaal actief. Je kan de vzw De Sprankel ook bereiken via de site zelf door een bericht achter te laten.

Maatschappelijke zetel
Ullenshofstraat 11 bus 2
2170 Merksem
eb.leknarps|taairaterces#eb.leknarps|taairaterces
03 289 78 58//

Het is een erkende vereniging met ook zijn eigen tijdschrift. Het is een vereniging waar je ook lid van kan worden d.m.v inschrijvingsgeld, dus het verloopt allemaal professioneel. Ze maken ook linken naar verschillende nuttige sites die verband hebben met hun thematiek. In alle Vlaamse provincies heeft Sprankel vzw afdelingen met een eigen bestuur en waar er verschillende activiteiten zijn van verschillende aard. De vereniging heeft ook een secretaris, bestuurslid, penningmeester en voorzitter in elke provincie.

3. Interpretatiekritiek
Er worden geen meningen weergegeven op de site, enkel informatie over de vereniging en aanvullende informatie waaronder linken naar sites, artikels, informatie over infodagen,…

4. Bevoegdheidskritiek
De site is gemaakt door een webdesign-organisatie, maar in opdracht van de vzw De Sprankel. Dus alles gebeurt in overleg waarschijnlijk. De vzw de sprankel geeft de informatie aan webatwork en zij zorgen ervoor dat deze informatie op een gestructureerde manier verschijnt op de website. De voorzitter is Philips Francine, dus hij is verantwoordelijk voor alles wat er op de site terecht komt.

5. Rechtzinnigheidskritiek
Naar mijn weten wordt er geen info achtergehouden of leugens verspreid.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License